03.11.2023

Q - vrh kólií dlhosrstých

S veľkou radosťou oznamujeme narodenie 3 prekrásnych šteniatok v našej chovateľskej stanici. Šteniatka prišli na tento svet 03.11.2023 v ranných hodinách. Máme 1 blue-merle psíka a 2 trikolórne sučky, všetky 3 sú od narodenia veľmi silné a životaschopné.

🖤 Otec šteniatok je psík „Parker“ (Torrino Pride Rock) pochádzajúci z Talianska, pôsobiaci v známej maďarskej chovateľskej stanici Stonehaven Pride a v jeho rodokmeni možno nájsť anglických predkov. Je to výstavne veľmi úspešný pes, ktorý sa pýši mnohými titulmi ako Junioršampión, Šampión a Showšampión Maďarska, Klubový víťaz mladých v Maďarsku aj Belgicku, JuniorBIS, European Minor Puppy Winner, Minor Puppy BIS a ako aj výhru strednej triedy na najväčšej klubovej výstave kólií vo Francúzsku (zvyčajne prihlásených cez 200 kólií) – ENE 2023. Parker má vyrovnanú a priateľskú povahu.

💙 Matka šteniatok – Ricci (Nina Ricci Blue du Clos de Windmire) – pochádza takisto z Francúzska od dlhoročného a skúseného chovateľa kólií. V jeho chove nás okrem mnohých ďalších zaujala Floride du Clos de Windmire – mama našej Ricci – nielen svojím excelentným exteriérom a priateľskou povahou, ale aj preto, že pochádza z línie, kde boli vždy fantastické matky (bezproblémový priebeh gravidity, dosť mlieka a výborná starostlivosť o šteniatka), navyše aj brat Floride bol výborný a bezproblémový krycí pes. Práve preto sme sa rozhodli si zadovážiť sučku z tejto línie, veriac, že sa tieto vlastnosti zachovajú v ďalších generáciách. Ricci zdedila tieto vlastnosti a je prvotriednou matkou svojich šteniatok.

Obaja rodičia šteniatok sú vyšetrení na dedičné ochorenia kĺbov a očí s negatívnym výsledkom (čiže zdraví).

Amnis rhei

Rodičia

Info: Blue-merle sučka
Chovateľ: Michel Mocqué (le Clos de Windmire), Francúzsko

DBK A/A, ED 0/0
CEA/PRA/KAT – negat.
MDR1: +/-
DM: +/-

 

Winner of intermediate class at ENE 2023, Hungarian Junior Champion, Champion and Showchampion, Hungarian Junior Clubwinner, Belgian Clubwinner, Junior Best In Show, European Minor Puppy Winner, Minor Puppy BIS

HD-A
CEA/PRA/KAT - clinically free

Amnis rhei

Potomkovia

Quesadilla Amnis Rhei
Quesadilla Amnis Rhei

trikolórna sučka

Quinoa Amnis Rhei
Quinoa Amnis Rhei

trikolórna sučka

Fotogaléria

Q-vrh Amnis Rhei

Zdieľať